TEAM

Oprichter Jasper Ravesteijn (M) met docent Dennis Slot (L) en adviseur Piet Nieuwint (R)

JASPER RAVESTEIJN
EIGENAAR/DOCENT

Vanaf 1995 werkzaam in de professionele audio industrie.
Is begonnen als verkoper bij leverancier van professionele audio systemen; Audio Electronics Mattijsen (AEM). Heeft internationale ervaring opgedaan middels zijn werk in de Verenigde Staten (NY – 1999/2003), waarna een hernieuwde vereniging met AEM tot 2012 succesvol was. Vanaf mei 2015 combineert hij zijn taken met een internationale functie bij Adamson Systems Engineering. Jasper heeft ruime presentatie en leservaring als gastdocent bij R.O.C.’s en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij is de docent op de theoriedagen van Live Geluid series, Live Geluid Audiovisueel en Draadloze Audioverbindingen V2.0.

DENNIS SLOT
DOCENT

Praktijkdocent Live geluid 1 en 2
Dennis volgde de opleiding Theatertechniek aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Werkt als geluidstechnicus en ontwerper voor diverse artiesten waaronder Acda & De Munnik en Ellen ten Damme en is verantwoordelijk geweest voor de geluidsontwerpen van ‘t Heerst, Spitz!, Petticoat, Wiek, Walking, Hans Klok the Beauty Of Magic e.v.a. Hij is als consultant betrokken bij tientallen nieuwe theaterinstallaties en als docent verbonden aan de Theaterschool te Amsterdam. Samen met Bo Bruijs is hij mede-oprichter van Compaenen Associated Sound Designers.

 

ReneRENE VOS
SYSTEEM SPECIALIST

Docent Video & Projectie

Vakdocent Rene Vos heeft ruime ervaring als freelancer en is sinds februari 2016 werkzaam voor Pro AV Educatie als docent van het seminar Video & Projectie.
Aanvullende informatie volgt spoedig.

 

 

BO BRUIJS
DOCENT (vanaf 1 oktober 2013)
Praktijktrainer Live Geluid 2
Bo begon zijn carrière in 1988. Hij werkte als front of house en monitor technicus bij artiesten als Bertus Borgers, Jan Akkerman, Julia Loko en tourde internationaal met Jango Edwards.
In 1994 belande hij in het theater als soundproduction manager voor grote musicals als Aida, The Lion King, Saturday Night Fever en Mamma Mia!. Werkte als 1e geluidsman voor Willeke De Musical en Miss Saigon en tekende als associate geluidsontwerper voor producties als Elisabeth, Rent, Fame en Chicago.

 

ERIK HENDRIKS
DOCENT (vanaf 1 oktober 2013)
Praktijktrainer Live Geluid 2
Gaat vanaf 1 oktober 2013 tot het team behoren als praktijkdocent van Live Geluid 2.
Er wordt gewerkt aan Erik’s profiel.

Merlijn van Veen
SYSTEEM SPECIALIST
Docent LOMA en LOMA 2 PRAKTIJK
Vakdocent Merlijn van Veen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Na als geluidstechnicus gewerkt te hebben voor het NOB/Dutchview werkte hij sinds 2006 voor Harlekijn Holland. Het theaterproductiebedrijf van Herman van Veen, waarbij hij verantwoordelijk was voor het live geluid. Bij Harlekijn mixte hij meer dan 150 voorstellingen per jaar in binnen- en buitenland. Hierbij werkte hij met diverse nationale en internationale artiesten op prominente en akoestisch uitdagende locaties.
Merlijn heeft tijdens zijn carrière een diepgaande passie voor systeemtechniek ontwikkeld. Dankzij eindeloze zelfstudie en het volgen van vele seminars behoort hij tot een select groepje Nederlanders met fundamenteel inzicht in de natuurkunde achter geluid. Om te helpen in het onderwijsproces heeft hij een aantal opzienbarende calculators ontwikkelt. Waaronder de Subwoofer Array Designer.

NELLEKE PRONK
DOCENTE
Effectieve Dienstverlening (ED1)
Nelleke is verbonden aan de SPA Groep BV. Als communicatietrainer en coach is zij gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Ze is een gedreven psycholoog en ervaren in het lesgeven op het gebied van optimale dienstverlening en alle verbale en non-verbale communicatie.
Voor Pro AV Educatie is zij de docente van de opleiding Effectieve Dienstverlening. Bij een maatwerktraining begeleid zij het project van het begin tot einde.

PIET NIEUWINT
MENTOR

Adviseur
Piet heeft meer dan 35 jaar ervaring als geluidstechnicus bij theatervoorstellingen en concerten. Vanaf 1985 is hij als docent geluidstechniek verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, de Theaterschool te Amsterdam en aan de Hoge School voor de Kunsten (HKU) te Utrecht. Sinds 1993 is hij eigenaar van Bureau voor Geluidprodukties en geeft adviezen voor theater- en concertgeluid. Piet is als mentor en adviseur nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse trainingen van Pro AV Educatie.


MARCO VAN DER DOES
HOOGFREQUENT SPECIALIST

Deze ervaren geluidstechnicus is de mede eigenaar van verhuurbedrijf VRF (Van Rossum Facilities). Marco is per februari 2013 toegevoegd aan het team van docenten. Hij doceerde eerder zijn trainingen rond draadloos gebruik aan gevorderde systeemtechnici. Nu geeft hij op verzoek RF trainingen voor gevorderde technici.

 

 

 

alya 1ALYA NEKHAYENKO
KANTOORMANAGER EN SEMINAR BEGELEIDING

Alya is per 1 augustus 2015 in dienst van Pro AV Educatie. Naast het beheren van de administratie begeleid zij de trainers en deelnemers op de leslocatie.